Members of the Board of Trustees

The Senate of the university has determined the composition of the body, comprising six external candidates and two members of the university:

• Prof. Dr. rer. nat. Dr. h.c. Gisela Engeln-Müllges (Chairperson)
  • Ruprecht Polenz
  • Prof. Dr. Barbara Kessler
  • Thomas Hartmann
  • Magdalena Münstermann
  • Hermann Nientiedt
  • Prof. Dr. Hans Effinger (Münster University of Applied Sciences)
  • Prof. Dr. Jan Jarre (Münster University of Applied Sciences)

At FH Münster, the Board of Trustees has eight members, including six external representatives. A selection committee consisting of representatives from the Senate, the Board of Trustees and the Federal State compiles and adopts a list that has to be ratified by the Senate. Once the Federal State has granted its approval, the members of the Board of Trustees are appointed for five years.

As of 2008, all HEIs in the Federal State of North Rhine-Westphalia are required to establish a Board of Trustees - a consequence of the Higher Education Autonomy Act.